Publicaties van leden

Als lid van de PDMA.NL komt u in contact met de absolute topspecialisten op het gebied van diensten- en productinnovatie in Nederland. Vele leden en relaties hebben hun kennis via boeken, artikelen en presentaties toegankelijk gemaakt. Op deze pagina vindt u enkele van deze publicaties. Door via onze website uw boeken te bestellen, steunt u bovendien de vereniging.

Deze lijst kan natuurlijk nooit compleet zijn. Bent u lid van de PDMA-NL en heeft u ook een boek gepubliceerd dat interessant is voor onze leden? Stuur dan uw bijdrage naar het getoonde emailadres of neem contact met ons op via het reactieformulier.

Boek "Inspiration for Innovation"

2018 - Gijs van Wulfen
Inspires you to develop an innovative mindset, start innovation in practice, ideate new ideas, create a culture for innovation and how to implement innovation projects. Inspiration for Innovation ... Lees meer.

Boek "On the Origin of Products"

2018 - Arthur O. Eger en Huub Ehlhardt
Advance praise: 'While evolutionary thinking about innovation has been popular among historians and economists, few have applied it to design and marketing. Based on a thorough reading of theories ... Lees meer.

Boek "Van Wulfen Het innovatiedoolhof 4 Routes naar een succesvolle new businesscase"

2016 - Gijs van Wulfen
Gijs van Wulfen lanceert op 29 maart 2016 zijn nieuwste innovatieboek Het Innovatiedoolhof: innovatie simpel gemaakt Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie ... Lees meer.

Whitepaper "Radicale productinnovatie: hoe bedrijven succesvol echt nieuwe producten ontwikk"

2016 - Maarten de Vries
Radicale productinnovatie: hoe bedrijven succesvol echt nieuwe producten kunnen ontwikkelen De PDMA.NL is een vereniging voor en door leden. En met trots kunnen we stellen dat ons ledenbestand ... Lees meer.

Boek "Goed nieuws uit Nederland 2015"

2015 - Rob de Graaf en Elke den Ouden
Het vijfde boek in de serie beschrijft opnieuw 50 recente Nederlandse innovaties, en voor iedere innovatie aangeven wat er bijzonder was aan het innovatieproces. 'Goed nieuws uit Nederland', ... Lees meer.

Whitepaper "Build your open innovation 2.0 culture The rise of humor-driven innovation"

2014 - Jaspar Roos
De PDMA.NL geeft haar leden de mogelijkheid om hun publicaties te delen op onze website. Deze keer is het podium voor Jaspar Roos van Future Ideas en Chief Humor Officer. Hij legt een mooie relatie ... Lees meer.

Boek "Goed nieuws uit Nederland 2013"

2013 - Rob de Graaf en Elke den Ouden
Iedere twee jaar brengt PDMA.NL een bloemlezing met 50 vaderlandse innovaties uit: Goed nieuws uit Nederland. Deze vierde editie heeft een fleurig jasje, dat het optimisme dat de innovators moeten ... Lees meer.

Boek "Groot Innovatie Modellenboek"

2013 - Frank Kwakman en Ruud Smeulders
Zo nu en dan komt er een boek uit dat niet een innovatiemethode uitlegt, maar professionals in het innovatiemanagement vakgebied ondersteunt met praktische modellen. In de Engelse literatuur ... Lees meer.

Boek "PDMA Handbook of New Product Development - 3rd Edition"

2013 - Kenneth B. Kahn, Abbie Griffin, Erik Jan Hultink, Serge Rijsdijk, e.a.
The authority on new product development. The Product Development and Management Association (PDMA) Handbook of New Product Development 3rd Edition provides an exceptional review of cutting edge ... Lees meer.

Boek "Succesvolle portfolio's"

2012 - Martijn Laar, Klaas de Gier en Wouter de Wolf
Portfoliomanagement in de praktijkVooral in tijden van crisis is het van groot belang om het juiste portfolio te hebben. Want jaarlijks neemt de productrange van bedrijven gemiddeld met 10% toe, ... Lees meer.

Boek "Ontwerpen van technische innovaties"

2012 - Inge Oskam, Kevin Cowan en Lukien Hoiting en Paul Souren
Door onderzoek, creatief denken en samenwerken Ontwerpen van Technische Innovaties biedt je een ontwerpmethode voor het doen van onderzoek en het maken van innovatieve ontwerpen in ... Lees meer.

Boek "Toekomstonderzoek voor organisaties: Handboek methoden en technieken"

2012 - Patrick van der Duin
De toekomst is misschien wel belangrijker dan onze geschiedenis. Of je nu student bent, ambtenaar op een ministerie of in een kleine gemeente, een technostarter, innovatiemanager bij een groot ... Lees meer.

Boek "Nieuwe producten en diensten bedenken - 3.0"

2012 - Gijs van Wulfen
Wilt u uw productideeën tot een succes maken bij collega's, directie en klanten? Dan biedt de VOORT-innovatiemethode uitkomst. In deze geactualiseerde editie van 'Nieuwe producten en diensten ... Lees meer.

Boek "De invloed van het internet op de Nederlandse export"

2012 - Geert Nijkamp
Hoe houden wij onze voorsprong vast? Met de toename van het wereldwijde internetgebruik staat de positie van de Nederlandse export onder druk. Veel andere landen internationaliseren versneld dankzij ... Lees meer.

Boek "Innopreneur"

2012 - Ton Langeler
'Innopreneur: 101 Chronicles on How Circumstance, Preparation and Brilliance Advance Innovation' is een verzameling van korte en inspirerende artikelen van bestuurders van multinationals, van ... Lees meer.

Publicatie "FD Outlook over innovatie"

2011 - Jan Fred van Wijnen, Rob de Graaf, e.a.
Het Financieele Dagblad heeft een Outlook special over innovatie uitgebracht: van idee naar methode. Met medewerking van PDMA.NL: artikel over de aanpak van zeven innovaties uit Goed Nieuws 2011 en ... Lees meer.

Boek "Innovation Design"

2011 - Elke den Ouden
Innovation Design presents an approach to designing shared value for businesses, non-profit organizations, end-users and society. The societal and economic challenges we are currently facing - such ... Lees meer.

Boek "Innovatie 3.0"

2011 - Henk Volberda en Menno Bosma
Slimmer managen, organiseren en werken. Research en development (R&D) en innovatie zakken weg in Nederland. Er zijn zorgen over het kennispeil van organisaties. Toch lopen er heel wat visionaire ... Lees meer.

Artikel "De succesfactoren van innovatie"

2011 - Hans van Eerden
Innovatie en productontwikkeling blijven vaak ongrijpbare processen, ook al wordt er veel getheoretiseerd en geënquêteerd over innovatiemanagement en zijn daarvoor allerlei technische ... Lees meer.

Boek "New product development portfolios"

2011 - Linda Kester
Identifying the antecedents and consequences of decision-making processes. De afgelopen decennia hebben bedrijven processen geïmplementeerd voor het efficiënter en effectiever ... Lees meer.

Artikel "Vlucht vooral niet naar Silicon Valley"

2011 - Rob de Graaf
Spreek leiderschapskwaliteiten aan en loop niet weg voor de buitenwereld als je uit het laboratorium komt. Negatieve verhalen over het innovatieklimaat in Nederland buitelen over elkaar heen. Maar ... Lees meer.

Boek "Target Costing & Value Analysis"

2008 - Frank van Dam en Goof Pruijsen
Better products at better margins. ... Lees meer.

Boek "Basisboek Human Technology Interaction"

2008 - Rianne Valkenburg, Manon Vos-Vlamings, Jantine Bouma, e.a.
Iedere technologische innovatie start met wensen en eisen van de gebruiker. 'Basisboek Human Technology Interaction' is een praktische handleiding voor hoe die wensen en eisen onderzocht worden en ... Lees meer.

Boek "Regeren is vooruitzien"

2008 - Patrick van der Duin, R. van Oirschot, Harry Kotey, e.a.
Een exploratief onderzoek naar het gebruik van toekomstverkenningen in strategie- en beleidsvormingsprocessen van ministeries. ... Lees meer.

Artikel "Avoiding pitfalls when innovating medical devices"

2007 - Fokko Wieringa, e.a.
Avoiding pitfalls in the road from idea to certified product (and the harsh clinical environment thereafter) when innovating medical devices - Innovatie in medische technologie en apparatuur is een ... Lees meer.
Leden LoginWachtwoord vergeten?
© Copyright 2023 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer