Over PDMA.NL
PDMA.NL staat voor Product Development & Management Association - The Netherlands. PDMA.NL is een vereniging voor en door leden die geïnteresseerd zijn in diensten- en productinnovatievraagstukken.
Klik hier voor een lidmaatschap.
PDMA.NL is geaffilieerd met PDMA (Product Development & Management Association), de internationale associatie op dit gebied (1976) die wereldwijd 3.500 leden telt (zie ook www.pdma.org). De vereniging PDMA.NL is opgericht op 2 februari 2005, telt momenteel bijna 250 leden en mag zich verheugen in een groeiende belangstelling.
Missie van de vereniging
De PDMA.NL wil de toonaangevende vereniging op het gebied van diensten/productontwikkeling en -management zijn voor innovatieprofessionals in Nederland.

Doel van de vereniging
De Nederlandse vereniging PDMA.NL, bestaande uit leden uit het bedrijfsleven, kennisinfrastructuur en overheid, richt zich op het ontwikkelen en uitwisselen van de kennis, ervaring en instrumenten op het gebied van integrale product, diensten en marktontwikkeling, ter vergroting van de effectiviteit en efficiency van innovatieprocessen.
De vereniging richt zich daarbij op zowel producten als diensten in de B2B en B2C sectoren. Leden hebben functies in algemeen management, R&D, (industrieel) ontwerp, productmanagement en innovatiemanagement.
Organisatie
De vereniging PDMA.NL bestaat uit een
bestuur en een
programmacommissie. Het bestuur is verantwoordelijk en zorgt voor de strategische en operationele activiteiten. Dat zijn bijvoorbeeld ledenwerfacties, de tweejaarlijkse uitgifte van het boek "Goed Nieuws uit Nederland", de communicatie met leden, de ledenadministratie en de contacten met universiteiten en de moedervereniging in Amerika: www.pdma.org. De programmacommisie verzorgt de activiteiten van de vereniging zoals seminars, workshops en masterclasses.
Eenmaal per jaar wordt een kascommissie samengesteld die de financiële administratie controleert en decharge aan het bestuur verleend. Daarnaast is natuurlijk een hele grote rol weggelegd voor de leden. Dankzij hun actieve bijdrage tijdens bijeenkomsten en op internet kan de vereniging echt waarmaken wat ze beloofd: leren van en met elkaar.
De vereniging PDMA.NL heeft geen commerciële doelstellingen en wordt volledig door vrijwilligers gerund.
Kritische succesfactoren PDMA.NL:
- Grote relevantie voor de doelgroep: "je moet er elke keer iets van opsteken", dit betekent toegesneden op de concrete praktijk.
- Kritische massa: Het aantal mensen dat er energie insteekt moet groot genoeg zijn.
- Snelle successen: het netwerk breidt daardoor uit als een olievlek.
- Goede mix van praktizerenden, academici, consultants en overheid.
- Grote mate van vertrouwen onderling: halen & brengen(!), bij elkaar in de keuken kijken.
- Diversiteit aan industrietakken: cross-industry learning.
Activiteiten
- Minimaal 3 masterclasses per jaar. Voor de masterclasses nodigen we 1 of 2 deskundigen op ons vakgebied uit, die dieper ingaan op een specifiek onderwerp.
- Minimaal 3 seminars per jaar. De seminars zijn uitgebreider, duren meestal een ruime middag, soms een dag, en bestaan uit verschillende sprekers en interactieve onderdelen rondom een bepaald onderwerp. Dat is dus leren en ervaren in één.
- Denktanks, ter voorbereiding van seminars.
- Lezingen van internationale topdocenten op het vakgebied.
- Uitgifte van boeken (zoals "Goed nieuws uit Nederland", de periodieke snapshot van de top uit innovatieland).
- In contact komen en discussieren met andere leden via de besloten LinkedIn group.
- Opleidingen: PDMA New Product Development Professional (NPDP) certificering in Nederland.
- Samenwerking met het Nederlandstalige managementmagazine "Holland Management Review". PDMA.NL is vertegenwoordigd in de redactieraad. Leden hebben bijna 50% korting op een abonnement inclusief toegang tot het online HMR archief (HMR verschijnt 6 maal per jaar).
- Korting op relevante events en opleidingen.
En in samenwerking met de internationale PDMA:
- Internationale congressen, o.a. "Front End of Innovation Europe".
- Visions, een goed leesbaar geschreven digitaal magazine met veel praktische Engelstalige artikelen over innovatie van producten en diensten (verschijnt 3 - 4 maal per jaar). Het abonnement is een standaard onderdeel van het PDMA.NL lidmaatschap.
- JPIM, Journal of Product Innovation Management, het wetenschappelijk tijdschrift over productinnovatie met Engelstalige artikelen van gerenommeerde onderzoekers en professoren (verschijnt 6 maal per jaar). Het abonnement is een optioneel onderdeel van het PDMA.NL lidmaatschap.
- Onbeperkt toegang tot The Source, "A Source of Knowledge and Networking Opportunities for the Product Development and Management Community": www.thesource.pdma.org
Naast het inspireren, leren en ervaren op bijeenkomsten is het netwerken met andere innovatieprofessionals een belangrijke element van het PDMA.NL lidmaatschap. We sturen er actief op dat het ledenbestand van de PDMA.NL hier een goede basis voor vormt.

Het bestaat namelijk voor minimaal 50% uit praktiserende professionals (werken bij bedrijven die doen aan productinnovatie voor eigen business en risico). De andere helft bestaat uit consultants (helpen andere bedrijven met productinnovatie), academici (professoren, hoogleraren, onderzoekers) en overheid. Dat betekent dat zowel de interactieve sessies als de gesprekken daar omheen een interessante mix van ervaringen en inzichten zullen opleveren.
De lezingen, masterclasses en seminars in Nederland zijn vrijwel altijd gratis toegankelijk voor PDMA.NL leden. Kijk voor een actueel overzicht van de activiteiten op de
agenda.
Illustratieve lijst interessevelden
Front end topics
Fuzzy front-end, Technology roadmapping, Creativity, Idea generation, synthesizing, Voice of the Customer, Market research en Future telling.
Back end topics
Hairy back-end: introduction tactics, Sales force adoption, Building and presenting the business case en Market planning.
Sector topics
Front end innovation in services, Industrial product management, Innovation and ICT en Innovation and sustainability.
Cooperation topics
Partnering and innovation, Open innovation, Multidiscipinary cooperation en Crowdsourcing.
Strategy topics
Portfolio management, Product lifecycle management en Business models.
Operational topics
Need for speed, timing, Performance measurement in NPD, Risk analysis en sensitivities, Innovation and Leadership, Project evaluation, How to kill innovations, Serial innovators, Selling the dream, Innovation process implementation, Innovation culture, The role of social media in open innovation, The emotional side of innovation, Local vs central innovation, Export en Financial feasibility of innovations
Meer informatie
1.
Bestuur
2.
Programmacommissie
3.
Lidmaatschap
4.
Contact10-02-13 (KVG)