Bestuur van de PDMA in Nederland

Het bestuur is verantwoordelijk en zorgt voor de strategische en operationele activiteiten. Dat zijn bijvoorbeeld ledenwerfacties, de tweejaarlijkse uitgifte van het boek "Goed Nieuws uit Nederland", de communicatie met leden, de ledenadministratie en de contacten met universiteiten en de moedervereniging in Amerika: www.pdma.org.

voorzitter (vacature)

De PDMA-NL is momenteel op zoek naar een voorzitter die tijd en energie heeft de vereniging een nieuwe koers te geven.

Het dagelijks bestuur wordt waargenomen door dor de secretaris en penningmeester.

Egbert-Jan van Dijck, penningmeester en ledenadministratie

Egbert-Jan van Dijck (1962) is als docent en onderzoeker verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is verbonden aan de Faculteit Engineering en richt zich geheel op Innovatie Management en Business Development. Als onderzoeker maakt hij deel uit van het Smart City Entrepreneurial Lab en houdt hij zich bezig met business modellen in de circulaire economie.

Egbert-Jan is vanaf 1986 tot 2010 werkzaam geweest in diverse commerciële functies in de financiële sector. Als initiator, teamlid en product champion betrokken geweest bij een aantal product en service innovaties. Vanaf 2007 tot 2010 in managementfuncties verantwoordelijk voor business development. Hij heeft in 2010 de NBD course gevolgd bij STEM/NBDA en zich daarna als partner aangesloten bij een bureau gespecialiseerd in klantgericht innoveren in Amsterdam. Sindsdien is hij een actief lid van de PDMA. Van 2013 tot 2015 was hij als manager business development in de health care sector verantwoordelijk voor business development in het algemeen, een partnership innovatieprogramma en het (next gen) product portfolio in het bijzonder. Hij is creator van Business Model Netherlands, een Business Model Innovation Hub.

Egbert-Jan is - zoals hij zelf zegt - een' lifelong learner'. Hij bezit een Master in Financial Planning (Erasmus Universiteit), heeft zijn propedeuse Recht gehaald en fiscaal recht gestudeerd (Universiteit van Leiden). Hij heeft eind 2015 een internationaal Master of Arts in Leading Innovation and Change aan de York St John University in (UK) succesvol afgerond.

Neem contact op met de penningmeester via het getoonde emailadres.

drs. Rogier van Duin NPDP, Secretaris

Drs. Rogier van Duin NPDP is een onafhankelijke consultant die opereert op het raakvlak van Product- en Business Development voor elke laag van de organisatie. Zijn opdrachtgevers zijn voornamelijk in Europa gesitueerd in het MKB.

Na afgestudeerd te zijn als fysisch chemicus heeft hij zich verder bekwaamd in industriƫle marketing en innovatie. Gedurende de periode 1989 tot en met 2004 heeft hij in Europa bij enkele vooraanstaande internationals zoals Philips, DSM, ICI en Valspar, marketing- , ontwikkeling- en onderzoekfuncties vervuld. Na 10 jaar in het buitenland werkzaam geweest te zijn, heeft hij wereldwijd voor Stahl een compleet innovatie systeem opgezet, als Vice President Research & Technology.

Vanaf 2007 is hij lid van de PDMA en heeft de gecertificeerde NPDP opleiding mede vorm gegeven. In de afgelopen jaren zijn er ook gast colleges gegeven op de Singapore Management University, Institute of Innovation and Entrepreneurship en op de Manav Rachna International University , Faridabad India.

Tussen 2008 en 2014 heeft hij Diostyl Coatings mede opgericht en daar de functie van COO en grootaandeelhouder vervuld. Nog steeds is hij betrokken bij coatings in het algemeen en metaalverpakkingsverven in het bijzonder. Mail de secretaris via het getoonde emailadres.

Maarten Meijer, CTO

Maarten Meijer (1960) is sinds 2015 als docent/onderzoeker verbonden aan de Faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam en daarnaast actief als ondernemer. Hij is hoofddocent van de afstudeerrichting Industrial Design Engineering van de opleiding ENgineering en als MT-lid betrokken bij innovatie van het onderwijs. Daarnaast heeft hij vanaf 2007 lesgegeven in de bachelor van de faculteit IDE aan de TU Delft.

Als ondernemer is hij sinds 2000 actief in de niche van online rekenmachines, waarbij website bezoekers tijdens het plannen van projecten door hun keuzes en combinaties (big) data genereren welke weer gebruikt kan worden in bij de ontwikkeling van de volgende generatie producten: data driven incremental innovation.

Daarvoor vervulde hij sinds 1985 uiteenlopende functies in Nederland en Europa op het gebied van product development, product marketing en diensten marketing in de industrie en telecom-sector.

Maarten is lid van PDMA-NL sinds de oprichting in 2005 en beheert sinds 2013 de website van PDMA-NL.

Neem contact op met de CTO via het getoonde emailadres
Leden LoginWachtwoord vergeten?
© Copyright 2024 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer